zaterdag 18 oktober 2014

Herfstjas in 'velveteen' en muppetbont

Volgende week begint KCW. De kans is dan ook reëel dat de volgende blogposts vooral over kleding voor de kinders zullen gaan. Om de balans met voorbedachte rade een beetje in evenwicht te brengen, publiceer ik dan maar snel-snel dit maaksel voor mijzelve. 


Alhoewel, snel-snel... Zo vliegensvlug zat deze jas nu ook weer niet in elkaar! Ik ben immers nogal een 'veeleisende' wanneer het op pasvorm aankomt, en dat vraagt nu eenmaal om een testversie in baalkatoen. Of twee :-)


Ik koos voor Simplicity 4033, omdat ik het wijder uitlopende rokdeel wel mooi vind passen bij mijn figuur. De stof had ik al een tijdje op rol liggen: 'Coreopsis' uit de Loulouthi velveteen-collectie (*)  van Anna Maria Horner. Ik houd wel van een grote print en om het geheel nog een extra likje lakverf te geven, koos ik er een bordeaux 'muppetbontje' bij voor de kraag en voor de mouwomslagen.

De jas is volledig gevoerd met bordeaux-rode Venezia (op de bovenste foto zie je een stukje piepen).


Ik houd wel van het effect, dit is geen jas die je niet zomaar voorbij loopt :-) 


Het enige minpuntje: de print loopt vooraan mooi door... behalve als je er een warme, wollen vestje onder draagt, zoals op de foto's hier... Ai! 
Tja, dat krijg je dan, wanneer je in binnenshuis bij kamertemperatuur een mooi aansluitende jas fabriceert! Volgende keer dus nog nét iets euh... ruimdenkender zijn voor de pasvorm ;-)


(*)'Velveteen' bewaar je, net als fluweel en velours, best op rol en niet opgevouwen. De haartjes van deze stoffen worden op de vouwen immers vervormd en gaan nooit meer zo mooi liggen als de haartjes er omheen.

10 opmerkingen:

 1. Inderdaad een jas dat je niet zomaar voorbij loopt... Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Mieke! Ik zie jou overigens binnenkort op de Boekenbeurs, lijkt het ;-)

   Verwijderen
 2. mooi, mooi , mooi !
  Anita L.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. suddenly i want NOTHING to do with the houndstooth in the corner and EVERYTHING to do with this eyepopping amazing dream coat....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Feeling pretty spectacular now...🌋 and am not even wearing da coat! Thanks Oona, lovely to see ya around here! (Off preparing a cocktail on the house so I can give you a proper welcome🍸)

   Verwijderen
 4. Heel mooi en speciaal, geknipt voor jou! Proficiat met deze mooie jas!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Josiane! Vooral die 'geknipt voor jou' vind ik een mooi compliment :-D

   Verwijderen
 5. Amaai !!!
  Prachtige jas. Hoe doe je het toch!
  Staat je beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Geertje!
   En jij weet toch 'hoe' je zoiets doet? Verbinding hoofd-handen: check. Creativiteit lossen: check. Ennnnn.... we gaan er voor! ;-)

   Verwijderen