donderdag 28 augustus 2014

De Kabouter en de Rode Duivel

Ik stel met veel trots voor...


Kabouter Kevin!

En eigenlijk is míjn trots maar tweedehands, want de écht arbeidsfierheid behoort de oudste zoon toe. Hij is immers de maker van dit pronkstuk!

Daarbij vertrok hij echt van de grondstof: geschoren schapenwol, die hij helemaal zelf moest behandelen en vervilten.


"Het was wel zwaar werk, zo met je handen die wol kneden en duwen de hele tijd", verklaarde hij. Gelukkig kreeg hij hulp van een ervaren viltster: Nancy Opdeheyde, van de bijzonder leuke B&B 'Peperkoekenhuisje'.

Het was daar dat Oudste samen met een tiental ander kinderen eerder deze zomer een creatief speelkamp beleefde. De vilten kabouter was er het weekproject; elke dag werkten de kinderen een beetje voort.


En zo staat Kabouter Kevin nu in de jongenskamer te pronken. Als tastbaar bewijs van een heel leuk kinderkamp en van het handwerk van de zoon.


Oh ja, de naam?
Tja, net zoals ook wel op andere plekken in dit land gebeurd zal zijn, zat ik aan het begin van de zomer plots met een schare voetbalgekke kinderen, die als de meest volleerde commentator in een oogwenk Mirallas van Hazard onderscheiden en Origi en Lukaku met gemak uit elkaar houden - iets wat niet iedereen gegeven is... Maar Kevin De Bruyne, dié is toch wel hun grootste held. Een eerbetoon aan hem, dus :-)

En toen was Kabouter Kevin het poseren een beetje moe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten